محل تبلیغات شما

در این مقاله قصد داریم به قوای سه گانه جمهوری اسلامی ایران اعم از قوه مقننه ، قوه مجریه و قوه قضاییه بپردازیم .



از سده های پیش ، نظریه پردازان مختلف حقوق و علوم ی ، حاکمیت کشور را به ابعاد مختلفی تقسیم نمودند و آن را به ارگان های ویژه ای سپردند تا از این طریق ، قدرت در دست یک نفر یا یک ارگان جمع نشود و از استبداد چلوگیری به عمل آید . این ایده در حال حاضر تحت عنوان تفکیک قوا شناخته می شود . اما معروف ترین تقسیم بندی از قوای حاکم در کشور ، به اعتبار وظایف آنها به سه قوه مجریه ، قوه مقننه و قوه قضاییه می باشد . به همین دلیل ، در این مقاله قصد داریم به قوای سه گانه جمهوری اسلامی ایران اعم از قوه مقننه ، قوه مجریه و قوه قضاییه بپردازیم .


قوه مقننه

قوه مقننه هر کشور به عنوان مهمترین رکن قانونگذاری شناخته می شود . قوه مقننه در واقع ، قسمتی از حاکمیت است که از نمایندگان منتخب شهروندان تشکیل شده است تا در یک جا جمع شده و اختصاصا به کار قانونگذاری یا وضع قانون بپردازند . قوه مقننه در جمهوری اسلامی ایران در مجلس شورای اسلامی بروز و ظهور یافته است و نمایندگان ملت در آن به قانونگذاری عام می پردازند . البته ، قوه مقننه یک رکن دیگر به نام شورای نگهبان هم دارد که مصوبات مجلس شورای اسلامی را از حیث مطابقت با قانون اساسی و شرع مورد بررسی مجدد قرار می دهد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قوه مقننه و شورای نگهبان کلیک کنید .



قوه مجریه

همانگونه که از نام قوه مجریه بر می آید ، قوه مجریه وظیفه اجرای قوانین و به طور کلی امور اجرایی هر کشور را به عهده دارد . عالی ترین مقامات قوه مجریه در کشور شامل مقام رهبری ، ریاست جمهوری و وزرا می باشد . علاوه بر این اشخاص ، کلیه وزارتخانه ها ، سازمان ها و موسسات دولتی و شرکت های دولتی زیر مجموعه قوه مجریه می باشند که تحت نظر مقامات عالی رتبه قوه مجریه انجام فعالیت می کنند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قوه مجریه کلیک کنید .


قوه قضاییه

سومین قوه حاکمیتی کشور قوه قضاییه می باشد . وظیفه قوه قضاییه در درجه اول حل و فصل دعاوی شهروندان و تعقیب مجرمان می باشد . بنابراین ، قوه قضاییه متشکل از رییس قوه قضاییه و قضات دادگاه ها است . تشکیلات قوه قضاییه به اعتبار رسیدگی به اختلافات و تعقیب مجرمان و وظایف نظارتی آن متنوع است . از جمله مهمترین سازمان های زیرمجموعه قوه قضاییه می توان به سازمان بازرسی کل کشور اشاره نمود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قوه قضاییه و وظایف قوه قضاییه کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قوای سه گانه ایران به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قوای سه گانه ایران پاسخ دهند . 

منبع : قوای سه گانه ایران

هشدار بانک مرکزی در مورد چک های ثبت نشده در سامانه صیاد

ثبت نام انتخابات شوراهای روستا و عشایر از 16 فروردین

آغاز سفارش گیری فروش نماد های سهام عدالت

قوه ,، ,سه ,گانه ,کشور ,دریافت ,سه گانه ,برای دریافت ,بیشتر در ,اطلاعات بیشتر ,دریافت اطلاعات ,برای دریافت اطلاعات ,دریافت اطلاعات بیشتر ,مقننه ، قوه مجریه و قوه قضاییه بپردازیم ,از قوه مقننه ، قوه مجریه و قوه

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فانوس هنر عصر دیجیتال مجسمه سازی Employment Lawyer pezshkbartar آموزش سئو دوربین های دیجیتال آبرنگ نقاشی thefit.avablog.ir